Strategii vystavby mesta povazuju za vec, kterou ma skutecne zvladnutou jenom naproste minimum hracu. Presvedcovala me o tom svet co svet skutecnost, ze i dlouho po startu mesta jsem potkaval mesta se senatem na lvl 15 a nevystavenymi doly. Chapu, ze to dlouho trva vystavet, ale ekonomika je zaklad. To plati pro kazdou strategickou hru. Z toho duvodu si nemyslim, ze by to nejak znevyhodnovalo novacky, kteri se notabene mohou zeptat svych zkusenejsich spoluhracu.
Problem v tom reseni, ktere jsem nastinil, by mohl byt v extremnich setupech, kdy by si hrac napr. zalozil mesto rovnou s pristavem na maximalni urovni atp... ale proto bych to resil skrz ty body, ktere by bylo mozne prerozdelit s tim, ze kazda uroven urcite budovy by stala nejaky pocet bodu. Plus by urcite nebylo tezke nastavit pro kazdou budovu maximalni uroven, kterou by takto slo naklikat. A klidne by se ty body mohly (pri)kupovat (stale do nejakeho maximalniho poctu) za suroviny, aby to nebylo kompletne zadarmo... totez jako ty vychozi jednotky. Kdyz tam zadne jednotky do zacatku nechci, tak proc bych je tam mel mit... Takove provedeni by na me pusobilo, ze je to vic soucast hry. Timhle avizovanym zpusobem se ale prida do hry zase dalsi vec, ktera nebude pro naprostou vetsinu hracu predvidatelna a pochopitelna... protoze naprosta vetsina hracu nesleduje informace o aktualizacich anebo wiki.
A ze by daval silny prvek nahody stejnou nadeji na vyhru? To si nemyslim. Ano, matematicky mas stejnou sanci na "stesti" i "smulu", ale porad mas nakonec bud to "stesti" nebo "smulu"... aniz bys s tim neco mohl udelat. Tim nerikam, ze bych byl kategoricky proti takovym zasahum shury, ale u takove funkce mi opravdu chybi logicke opodstatneni pro takovou nahodnost.