Tož Regolituse, može byť, pišu slataniny a , abych ti zrobil radosť, chlapsky přiznavam, že neumim napisať baju, aby sa ti líbila. Je ale otazka, esli je to pro tebe víťazstvo. Myslim, že nee. Podivejme sa:
Zklamal si ňa, bo už ti zase pusa ujížďa do placani pateho přes devate, a to je škoda, bo jen při inteligentni diskuzi možeš utřibit svuj nazor. Takovou diskuzi, ktera ale znamena, když jiny přiněse argumenty, ktere su logicke, na chvilu se zamysliš, nema-li ten druhy ogar aspoň kusek pravde. A jesli ma, pak mu za pravdu dam, a mosim svoju teoriju vystavěť ináč a líp. A to pravě vede k temu třibeni, bo jestli mam ve svoji argumentaci chybu, no to kurňa je dobře, že mně někdo donuti, abych to vylepšil, ne? A ja pak možu vystavěť řadu argumentu ješče lepší a pak ma moje teorija daleko vyšši hodnotu. Ale, na druhe straně, jesli te nove argumenty neposkladam, tož dvojitě kurňa - tež dobře, bo aspoň nebudu valit lidem do hlavy nesmysle a nebudu se mně smať. A jesli ma ten druhy argumenty tak poskladane, že nenachazim mezeru, tož mu pogratuluju a sem rad, že sem o kapek chytřejši, ne? A to je ta hodnota diskuze, proto sa diskutuje, že v koncu sa shodneme, že jeden z nas ma pravdu, a i když neshodneme, tak aspoň sa nemosime uražať a mame každy tu svoju pravdu o moc lepe vyargumentovanu, než bylo na začatku. A tady si právě zklamal.
Bo co si tu teď rozputal, to neni diskuzija, ale babske plkani, kde misiš omyle se odsuzovanim subjektivniho hodnoceni a trochu přespříliš už překrucuješ, co sem napisal a druhych urážaš. A ja ti tu snášam argumenty, dysktuju tady s tebú a tobě když argumenty dojdu, tak maš jen uražky. Tož o takú diskusi nikdo nestoji, ani ja.
Takže si to tu naposledy rozebereme, abys teda pochopil, kde si udělal zasadni botu ve slušnosti a v diskutovani, takovu tu finalni. Už neni radosť s tebu diskutovať, už je to jen vopruz, bo nepřinašiš pro nikoho ( a podivej sa, kolik lidi si to tady prokuklo, a neni to pro moju baju, ale pro tu diskuziju, keru sme zatim vedli v celkem korektnim duchu) nove myšlenky ani argumenty. A jen uražaš.
1. Baja:Tož , od počatku tady argumentuješ, že baja je těžka a nikdo to asi nezvladne. A pak maš připominky a všeckym to haniš.. Fajne. Ale nikde si nenapsal, jak ma taka baja byť napisana, jen furt opakuješ, že něma byť ve veršach a v slokach. Když sem ti napsal, jak teda ma byt napsana, furt jen opakuješ dokola, že ne ve veršach. A znova a znova. Tož, když s někym diskutuju a pišu mu, že to ma špatně a on se pyta a co je špatně, tak něma cenu opakovať dokola, že je to špatně. To není diskuza, to něni argumeňt. Tim si dal najevo, že temu vobec nerozumiš.
2. Verše: Donesl sem ti argumenty, že mnoho baju je ve veršach, konkretni svazky baju a mytu ve Vedach a Avestě. Odkazy na konkretni literarni dila, jasne jak facka. Ještě sem ti napsal (nělegalně, bo linky su zakazane) odkaz na stranky profesora Scotta literatury na univerzytě, ktery tež řika, že baje a mytusy byly recitovane a zpivane, a teda museli byt ve veršach. Tež řika, že ve Vedach a v Avestě ( kde su konkretni mista natolik podobne s mistama ve Vedach, že Persky a Indicky odbornici mluvi, že to je z jedneho prameňa, to už jen pro tvoje poučeni) su sučasti tych spisku mytuse. A to už kurňa znamena, že ty mytuse su ve veršach. A proti temu neni argument, dyš řekneš, že Vedy su myty a že by ňa kamenovali. Bo ja sem nic takoveho neřek. Možeš si to v tym odkazu přečisť , ale němožeš to vyvratiť, ledaže bys tady donesl cele Vedy a dokazal nam všem, ža tam nejsu mytuse, ani verše. Sam si ale řekl, že nejsi zapaleny Hinduista.To znamena, že tomu vobec nerozumiš a neumiš si to ani anglicky přečisť, ani uznať: ja temu fakt, Goldhase drahy, něrozumim, takže buď sa to doučim, anebo uznavam, že maš pravdu.. Tož to je konec diskuzije o tež tym tematě, bo opět něrozumiš o čem sa diskutuje..
3. Petiška: S Petišku, no s tym sa rovnať něchcu, tož si opět mimo misu, žadny argumeňt do naši diskuze, jestli moje baja je dobra, anebo není.. To byl jen přiklad, že v roce 2013 nikdo němože tvrdit, baje je jen tak , jak napřiklad Petiška psal, poněvadž baja je to, co někdo vytvořil před tisici lety a my teď v zoufalstvi, abychom to mohli učit děti, to škatulkujeme a subjektivně ( a dukaz teho je, že v každe generaci i skoro v každe zemi, je baja jinak definovana) tomu přiřazujeme nějake vlastnosti. Tak jak s literaturu, jak s obrazami, tak jak se všim. A jestli by se Petiška obracal, no to už fakt je trochu mimo. Tož, novych argumentu němaš, muj si něvyvratil. Nerozumiš teda tematu. Konec diskuze.
4. Wikipedija: No s tu už di někam, ponivač sem neřek, oni to pišu na Wikipediji. Ja sem ti tam dal odkaze na stranky unyverzity a stranky profesora literatury , kery neni žadna wikipedyja, ale člověk z masa a kosti, a kery to uči studenti a studentky, a tak si myslim, že tvoje rozumy z posledniho přispěvku znamenaji jedine: neumiš anglicky, a tak sis to nepřečet. Tož nemožeš diskutovať jako odbornik - a ty se tu od počatku tvařiš jak odbornik, ponivač viš , že neumim napsat baju, ale jen slataninu. Tož zase, žaden argument, když nepřečteš a neuznaš anebo nevyvratiš co je napsane ve vědecke praci od profesora anebo v članku na univerzitě. Konec diskuze, bo tematu opět nerozumiš.
5. Rgveda - Avesta - Hymnuse- mytuse: Tak to bys mě rozesmal. Přečti si o několik stranek dřive: nenapsal jsem, že Rgveda je mytus, ale že v Rgvedě su obsaženy mytuse, tzn. že su jeji sučasti a na konkretnim mistě si možeme na zakladě tisicu let práce indickych zdělancu řect, toto je mytus a, jak cela Rgveda, tento mytus je psany ve veršach. Že v Rgvedě su mytuse, to neznamena, že Rgveda je mytus, a že to není hymnus.... tož, to už sme vyjasnili, žaden novy argumeňt. Nic noveho tě nenapada, vědeckou pracou si se neunavoval. Tež, konec diskuse.
Takže, abych tu shrnul fakty, kere tu su:
Bod 1- nerozumiš, Bod 2- nerozumiš, Bod 3- nerozumiš, Bod 4- nerozumiš, Bod 5- nerozumiš…..
Tož Regolituse, všici teď na forumu vidi, k tvoji škodě, že to, o čem se tu bavime je nad tvoje sily. Pušťaš sa do diskuzi, karaš a haniš, aniž bys temu aspoň trochu rozuměl. To, že řekneš, že je to blbe, na prd a fujtajbl, neni argument do žadne diskuze pro lidi nad 6 roku. Přiště skus diskutovať o něčem jednoduššim.
Co ale si němohl vědět je, že aniž by si chtěl, moc si svým haněnim pomohl me baji, protože když se kukneš, kolik čtenařu si naši diskuzi prohledlo, a s ni moju baju, tož je to takovy počet že bych ani nasilim je k tomu nepřinutil. Kuzlo nechtěneho, že.
Na druhé straně tež všeci vidi tvoju uroveň argumentace, jak si se s tim vypořadal. A každy si može urobiť obrazek. Neber to ve zlem, ale opravdu si přiště nalož jen to co uneseš, bo v životě su aj duležitějši věci, kde možeš dobrymi argumentami moc sobě polepšit, a tymi špatnymi moc sobě pohoršit…...
A nakonec to duležite - každy z nas teď može sobě řect: dobře sem diskutoval, něuražal jsem, svoje myšlenky sem vylepšil a na nikoho sem sa neprsil. Tož, dobře sem stravil čas na tym forumu s baju….