• Vážení hráči, ve středu 18.3. 2026 vydáme aktualizaci na novou verzi 2.358. Níže naleznete podrobný seznam změn. Děkujeme za pochopení. Více informací najdete na herním fóru

Kavárna světa Dorylaion

Myslím, že tady nikoho nepřesvědčíš, pokud hraješ za zlatičskou alianci, kde se zlatí ve velkém např. váš velitel má 41 měst během měsíce na světě Chania, a to nevím, jak to chceš vysvětlit a že bys měl nějaké extra zkušenosti. Vlastně máš zkušenosti jenom pod zlatkaři. Tomuhle neříkám zkušený hráč, možná vychcaný hráč, co je schovaný v bezpečí silné ally. Ale nic ti nebrání, naopak hrát bez zlatek a proti zlatkářským aliancím, ať se předvedeš, jak ti to jde bez zlatek a bez obchodování se zlatkami. Místo toho plkáš, jak bys klidně bez zlatek hrál a oni taky, protože víš, že to admini nikdy neudělají, server bez zlatek. :D No to by asi pro spoustu zlatkařů bylo velké zklamání, že ta hra najednou tak nejde. A že musí úplně trapně stavět budovy a získávat sloty jinak než zlacením. :D Já si vlastně vůbec neumím představit, jak byste to hráli, vy ťuňťové. Vy to ani jinak neumíte. Asi byste začali používat zakázané skripty nebo něco takového a multi nicky a útočení v noci a bodování. Prostě je to o povaze hráče a charakteru. Když někdo má potřebu získat vítězství jakýmkoli způsobem, tak použije všechno, co není fér, aby vyhrál. A čistá hra mu nic neříká. A asi nemá fakt cenu se s tebou o tom bavit. Už jsi zkažený, a to jsi teprv mladý. Přesvědč mě ve hře, že to hraješ bez zlatek a proti zlatkářským ally. Takhle na foru schovaný pod zlatkaři mě fakt nepřesvědčíš. :D Jsou to prostě jen hypotetické kecy, bez zlatek a bez zlatičů jsi zatím nic nedokázal.

Osobně si myslím, že mám mnohem větší zkušenosti než ty, protože já to hrála za všechny strany co jdou, se zlatkama, bez zlatek. Až si to vyzkoušíš taky, tak pak se můžeme o něčem spolu bavit a být na stejné úrovni. Úplně zapomínáš, že já tu hru hraji už dlouho. Každopádně je to na každém hráči jak to bude hrát, jestli s charakterem nebo bez, to je pravda. Kdyby lidi měli charakter, tak už se dávno domluví na nějakých fér pravidlech hry i bez nastavení vývojářů. A jelikož se tak neděje, tak asi není co k tomu dodat. Snad jen vývojáři zvažte to, nastavte server s omezením zlatek, ať tady můžou hrát i normální lidi. Díky.

To fakt nemá cenu, když podle tebe ze mě dělá zlatiče i to, když doplním trh, ze kterého někdo proti mě zlatí suroviny, abych měl aspoň na premko, se kterým můžu hrát.
V takovém případě máš pravdu. Když budu jen naštvaně sedět, koukat, jak se tam ty zlatky točí, sám je nevybírat a místo toho nadávat, jak si můžou dovolit tam nakupovat, že to pak není fér, když to proti mě dělají, tak nic nezahraju, protože bez správce s kapitánem je ta hra nehratelná, ale dá se na ně našetřit, když člověk chce a věnuje tomu aspoň minimální úsilí.

Myslím, že tady nikoho nepřesvědčíš, pokud hraješ za zlatičskou alianci, kde se zlatí ve velkém např. váš velitel má 41 měst během měsíce na světě Chania, a to nevím, jak to chceš vysvětlit a že bys měl nějaké extra zkušenosti. Vlastně máš zkušenosti jenom pod zlatkaři. Tomuhle neříkám zkušený hráč, možná vychcaný hráč, co je schovaný v bezpečí silné ally. Ale nic ti nebrání, naopak hrát bez zlatek a proti zlatkářským aliancím, ať se předvedeš, jak ti to jde bez zlatek a bez obchodování se zlatkami. Místo toho plkáš, jak bys klidně bez zlatek hrál a oni taky, protože víš, že to admini nikdy neudělají, server bez zlatek. :D No to by asi pro spoustu zlatkařů bylo velké zklamání, že ta hra najednou tak nejde. A že musí úplně trapně stavět budovy a získávat sloty jinak než zlacením. :D Já si vlastně vůbec neumím představit, jak byste to hráli, vy ťuňťové. Vy to ani jinak neumíte. Asi byste začali používat zakázané skripty nebo něco takového a multi nicky a útočení v noci a bodování. Prostě je to o povaze hráče a charakteru. Když někdo má potřebu získat vítězství jakýmkoli způsobem, tak použije všechno, co není fér, aby vyhrál. A čistá hra mu nic neříká. A asi nemá fakt cenu se s tebou o tom bavit. Už jsi zkažený, a to jsi teprv mladý. Přesvědč mě ve hře, že to hraješ bez zlatek a proti zlatkářským ally. Takhle na foru schovaný pod zlatkaři mě fakt nepřesvědčíš. :D Jsou to prostě jen hypotetické kecy, bez zlatek a bez zlatičů jsi zatím nic nedokázal.

Osobně si myslím, že mám mnohem větší zkušenosti než ty, protože já to hrála za všechny strany co jdou, se zlatkama, bez zlatek. Až si to vyzkoušíš taky, tak pak se můžeme o něčem spolu bavit a být na stejné úrovni. Úplně zapomínáš, že já tu hru hraji už dlouho. Každopádně je to na každém hráči jak to bude hrát, jestli s charakterem nebo bez, to je pravda. Kdyby lidi měli charakter, tak už se dávno domluví na nějakých fér pravidlech hry i bez nastavení vývojářů. A jelikož se tak neděje, tak asi není co k tomu dodat. Snad jen vývojáři zvažte to, nastavte server s omezením zlatek, ať tady můžou hrát i normální lidi. Díky.
nechápu jak můžeš někomu říct, že máš větší zkušenosti..

já hrál taky za všechny strany a vím co a jak, bez zlatek se to dá uhrát jen musíš vědět co dělat a přemýšlet nad každým krokem 3x víc jak "zlatkář"
podle toho co furt píšeš vůbec nevíš co v tý hře dělat a plácáš se v tom :(

tak tu prosím přestaň psát totální blbosti a brečet furt, je to jen k smíchu a totálně ubohý

:D Bez zlatek, uhrát. :D Ani vaši velitelé si nemyslí, že by to uhráli bez zlatek, jinak by nezlatili jak diví od začátku hry. Doporučuji podívat se na statistiky, kolik získali měst ještě během ochranné lhůty. Jeden velitel 41 měst po měsíci, druhý 27. Ale určitě mi tady budeš tvrdit, že to bylo velkou aktivitou a stejně tak by se dalo velkou aktivitou tomu bez zlatek zabránit, kdyby ostatní co hrajou bez zlatek nad tím 3x přemýšleli a říkáš to mi přímo do očí, která tu hru 16 let hraje. :D Bez komentáře. Vlastně na to člověk ani tu hru hrát nemusí, a všechno je mu jasné.

Na Chanii má můj velitel měst 9, protože ten svět stejně jako já neřeší a stejně je nad lidma, kteří budou tvrdit, jak se snaží, že to víc nejde a svádět všechno na zlatky nebo boty.

lyro nerozčiluj se, nemá to cenu... inno svět bez zlatek neudělá, protože jim jde primárně o výdělek... sice si tím podřezávají větev sami pod sebou, ale to jim dojde pozdě... jinak se bavím kecmy těchto neohrožených válečníků co si udělají alianci zlatkařů a dusí vše okolo, protože ví, že ostatní bez zlatek proti nim nemají šanci... bylo to názorně vidět na masters, tam se mohli krásně předvést proti stejně hrajícím hráčům... budto tam vůbec nešli, anebo nevydrželi...

lyro nerozčiluj se, nemá to cenu... inno svět bez zlatek neudělá, protože jim jde primárně o výdělek... sice si tím podřezávají větev sami pod sebou, ale to jim dojde pozdě... jinak se bavím kecmy těchto neohrožených válečníků co si udělají alianci zlatkařů a dusí vše okolo, protože ví, že ostatní bez zlatek proti nim nemají šanci... bylo to názorně vidět na masters, tam se mohli krásně předvést proti stejně hrajícím hráčům... budto tam vůbec nešli, anebo nevydrželi...
Ja si osobne myslím, že WM bol veľmi zlým príkladom toho, ako tuna niekto vie alebo nevie hrať :D reálne kto normálny by uprostred leta zapínal nový svet na grepe? :D obzvlášť takto kompetetívny svet ako bol World Masters... Však na začiatku sveta u toho musíš práve sedieť najviac a/alebo zlatiť najviac :D veď ľudia majú životy a verím tomu, že tak 90% cz hráčov čo tam bolo napojených, to absolútne neriešili pretože bolo proste leto. :D

Ja by som rovnako uvítal svet, kde budú zlatky obmedzené maximálne na premko alebo maximálne nejaký event :D ono je faktom, že častokrát tí "hardcore zlatiči" majú aj aktivitu, ktorá v kombinácii so zlatkami vie na začiatku veľmi pomôcť pri rozbehu, ale v konečnom dôsledku aj tak musíš zlatiť s rozumom a nie halabala lebo to by si sa nedoplatil/a... Skrátka plakať na tom, že niekto využíva hernú funkciu, ktorú tam dali vývojári úmyselne, je úplne zbytočné :D a áno, možno sa bez zlatenia nedostaneš na 1. alebo 2. miesto, ale pokiaľ si aktívny a rozmýšľaš nad tou hrou a máš nejaké strategické myslenie a ešte raz: AKTIVITU, tak to proste do top5-top10 uhrať vieš aj s tým, že zlatky využívaš iba na poradcov :D

Masakrovač, už jsem tu nechtěla psát když začíná nový svět, ale před chvílí jsem se dočetla na Chanii, jak topový zlatkařský hráč zaútočil na jednoho z našich hráčů dnes v 09:38:30 hod. s 2365 hoplity a 45 katapulty, o celou armádu přišel, následně z toho samého města podnikl další útok, a to v 10:35:49 hod. s 2590 hoplity a 30 katapulty. Jel přes moře, tak to mohl mít tak 18 minut.

Příjde mi to jako totální výsměch hráčům, supportu a dokonce i vývojářům.

Evidentně zlatič nemusí nad ničím přemýšlet. Je to jen o tupém vyzlacování, tak dlouho dokud se město nedobije. Já opravdu tu inteligenci u protivníků nevidím, charakter už teprv ne, vidím jen tupé zlacení. Nemůžu si pomoct.

A co se týká AKTIVITY obránce, tak je to úplná kravina, co píšeš, zase to píšeš z pohledu hráče, který je ve zlatkářské ally, to se prostě hraje úplně jinak, než kdybys nebyl pod jejich ochranou.

Opravdu doporučuji si vyzkoušet AKTIVITU v nezlatkářské ally.

Najednou zjistíš, že máš prostě o více než půlku měst míň než protivník a to prostě nedoženeš, ani hyperaktivitou, i kdybys spamoval po celé mapě, ať ti všichni přispějou na surky, že si vyzlatíš obranu. Ono se to fakt jinak hraje, když máš vyzlacených 41 měst a jinak když máš jen 7. A ten co jich má 41 a dotuje ho jeho zlatičská ally, bude mít vždycky navrch nad tím, co má jen 7, i kdyby byl opravdu hodně aktivní, ale jen s prémiem.

Masakrovač, už jsem tu nechtěla psát když začíná nový svět, ale před chvílí jsem se dočetla na Chanii, jak topový zlatkařský hráč zaútočil na jednoho z našich hráčů dnes v 09:38:30 hod. s 2365 hoplity a 45 katapulty, o celou armádu přišel, následně z toho samého města podnikl další útok, a to v 10:35:49 hod. s 2590 hoplity a 30 katapulty. Jel přes moře, tak to mohl mít tak 18 minut.

Evidentně zlatič nemusí nad ničím přemýšlet. Je to jen o tupém vyzlacování, tak dlouho dokud se město nedobije. Já opravdu tu inteligenci u protivníků nevidím, charakter už teprv ne, vidím jen tupé zlacení. Nemůžu si pomoct.

A co se týká AKTIVITY obránce, tak je to úplná kravina, co píšeš, zase to píšeš z pohledu hráče, který je ve zlatkářské ally, to se prostě hraje úplně jinak, než kdybys nebyl pod jejich ochranou.

Najednou zjistíš, že máš prostě o více než půlku měst míň než protivník a to prostě nedoženeš, ani hyperaktivitou, i kdybys spamoval po celé mapě, ať ti všichni přispějou na surky, že si vyzlatíš obranu. Ono se to fakt jinak hraje, když máš vyzlacených 41 měst a jinak když máš jen 7. A ten co jich má 41 a dotuje ho jeho zlatičská ally, bude mít vždycky navrch nad tím, co má jen 7, i kdyby byl opravdu hodně aktivní, ale jen s prémiem.
Sčasti súhlasím s tým, že na vzbure majú ľudia čo zlatia (či už armády, hradby, atď.) omnoho výraznejšiu výhodu oproti ľuďom, ktorí to nezlatia, aj preto hrávam radšej dobývko, kde to práve tou aktivitou vieš uhrať dosť obstojne. :)
Ja som hral aj v aliancii kde sa toľko nezlatilo, sám som hrával aj keď som zlatky utrácal max na poradcov a rovnako hrávam aj s tým, že zlatím, nie vždy musí človek pustiť polku výplaty na jeden svet, ale niekedy si proste človek vyhodí z kopýtka no... niekto to nahádže do automatov, niekto sa za to 5x ožerie a niekto si proste kúpi zlato na tejto priblblej hre, nemyslím si, že na tom je niečo nemorálne :D a keď máš za mesiac 7 miest, tak by som na tvojom mieste veľmi uvažoval o tom, či si môžeš dovoliť niečo rozprávať o aktivite, pretože miest vieš mať za mesiac aj 20. :D

Možná by se to do návodu pro nové hráče mělo dát taky, ať počítají s full útokem do 18 minut po prvním odraženém full útoku. Aby noví hráči věděli, do čeho jdou a že bez zlatek nic nedokážou. Ostatně zkušení hráči - zlatí že ano. :) !

a keď máš za mesiac 7 miest, tak by som na tvojom mieste veľmi uvažoval o tom, či si môžeš dovoliť niečo rozprávať o aktivite, pretože miest vieš mať za mesiac aj 20. :D
Už jsem to tu psala hodněkrát, že jsem těhotná a hraji to jen rekreačně. Ostatně proto jsem taky začala hrát vzpouru, a né dobývko, které je ještě víc stresující. Nebo minimálně pro mě vždycky bylo. Tím pádem by to bylo stresující i pro miminko.

kéž by ta offka jela jen 2x

Zkoušel jsem. Držet se nějakou dobu dalo celkem obstojně, ale postupně začla upadat aktivita a s ní i města.
Když nezlatíš a stejně zvládáš obnovovat a posílat 5x víc deffky než průměrný hráč v ali, tak je to demotivující a máš pak tendenci hledat aktivnější spoluhráče další svět.

Jen jsem tu napsala, že jsem těhotná, a že nechci být stresována útoky, už na mě hráč Milda66 posílá útoky do všech měst.....opravdu "charakterní" člověk.

:D Finfi jsi zvláštní. Já si založila první ally přímo na Alfě. Vůbec mě nenapadlo hledat alternativy a přemýšlet, kam bych se šla schovat, do které aliance. Ale to jsem byla ještě mladá a grepolis teprv začínal. Dokonce i 7 let zpátky jsem ještě potkávala lidi, co nezlatili vůbec nic. Teď už je asi jiná doba, všichni do toho cpou hromady peněz a vyhrává ten kdo do toho nacpe nejvíc.

už buď ticho prosím. neuvěřitelný kecy, zlatilo se vždy a všude, že tehdy hru hrálo v jedné ali 120 lidi a ti zlatiči se v nich ztráceli neznamená, že tam nebyli

Proč je hledání lidí, kteří té hře dávají podobně času co já, schovávání se za někoho? To mám jít hrát někam bez ali a nechat se rozebrat první skupinou, která aspoň trochu umí koordinovat útoky?

Přeji Všem hezké odpoledne,
občas jsem nakouknu , přečtu novinky , kouknu jestli se nebude něco otevírat, zjistím nastavení nového světa ale pak si řeknu že proč tam chodit, je to stále dokola, zlatkaři vyhrají a ostatní ztrácí motivaci.
Takže mám už rok klid a to jsem hrál 17 let. Mohl bych zapnout jeden svět, pořád mám na účtu cca 70 000 zlatek, je to z doby kdy se ve velkém obchodovalo v trhu. Do hry jsem za celou dobu nedal ani korunu ale to je věc každého kolik je ochoten investovat, podle toho jsou ale i pak výsledky.
Obdivuji hráče - ( zlatkaře ) že jsou schopní být na všech světech , hrát tam aktivně , sám jsem někdy hrál 3 světy najednou a pokud se u toho nesedí nonstop tak to zkrátka nejde. Je mě 56 let a nemám zapotřebí trávit čas a bojovat proti lidem ,pro které je ta hra vším a jsou ochotni investovat vše jen za cenu vítězství ale nikoho neodsuzuji, každého volba.
Ohledně zlacení, ano tahle hra jako jiné budou jen o tom kdo je ochoten investovat peníze, nikdo to nezmění, je to tak nastavený.
Rozčilovat je zbytečné, je jediná možnost, nehrát nové světy a nechat tam jen alianci zlatičů, potom tvůrci hry zjistí že je něco špatně a i ta TOP aliance nebude mít proti komu hrát a že se budou registrovat nový hráči tak to nevím, zkusí a když zjistí jak to chodí tak resetují.
Z toho pramení, nemá cenu se rozčilovat, pokud chcete hrát proti TOP alianci tak musíte počítat že nikdy nevyhrajete a hrát s tou myšlenkou že budu druhý, to hrát raději nebudu, každý chce vyhrát a ta doba kdy tady byla stará parta hráčů je pryč.
S pozdravem Norway

Zpět