• Vážení hráči, ve středu 18.3. 2026 vydáme aktualizaci na novou verzi 2.358. Níže naleznete podrobný seznam změn. Děkujeme za pochopení. Více informací najdete na herním fóru

Diskuze Novinky v aktualizacích hry

Cože jaký máš typy podpor můžu vědět ? A množství podpor že vidíš jo ? :D to máš podle mě nějaké zakázané scripty protože tohle tam fakt vidět není. A mě to dává smysl, na dobyvku taky je takový přehled tak proč by tu nemělo být nic vidět. Vidíš jen že něco jede buď útok nebo podpora, když útok pošleš jako vzpouru tak nevidíš vůbec co to je za typ. Otevírá to víc prostor posílat fake podpory a víc časovat

vážení, strčte si to ověřování, zda jsem robot či ne někam. až na výměnu surek za zlatky, se mi to nikdy neobjeví při hře, vždy když se vrátím po x minutách na hru od jiné činosti a jako na aplikaci to je super, ať jsem klikal co jsem klikal, nešlo se toho zbavit. ať ti soudruzi v NDR nevymýšlí pikačoviny, jen aby dělali, že něco dělají !!!!

Tak si vyber Jardo. Jeden den říkáš, že všichni používají boty na časování a druhý, že je jakákoli ochrana proti botům otrava. Mít blbý názory je jedna věc, ale mít blbý a nekonzistentní názory je ještě úplně někde jinde.

Tak si vyber Jardo. Jeden den říkáš, že všichni používají boty na časování a druhý, že je jakákoli ochrana proti botům otrava. Mít blbý názory je jedna věc, ale mít blbý a nekonzistentní názory je ještě úplně někde jinde.
tohle ověřuje jestli je někdo bót tak funkčně, jako jsi 5 metrem schopen změřit obvod zeměkoule .....

nevadí mi to, že to tu je, ale jak to funguje. ještě se mi nestalo, že by mi to vyskočilo při hře ..... většinou ráno, když vlezu na prohlížeč to tam najednou svítí. tak co to jako ověřovalo, když tam třeba 6h nikdo neklikal ???? Když před tím než jdu spát proklikávám města a zadávám stavby, takže během pár minut tak kliknu "milionkrát" tak to nevyskočí ..... to by tomu mělo být spíš divný ne ???

nevadí mi to, že to tu je, ale jak to funguje. ještě se mi nestalo, že by mi to vyskočilo při hře ..... většinou ráno, když vlezu na prohlížeč to tam najednou svítí. tak co to jako ověřovalo, když tam třeba 6h nikdo neklikal ???? Když před tím než jdu spát proklikávám města a zadávám stavby, takže během pár minut tak kliknu "milionkrát" tak to nevyskočí ..... to by tomu mělo být spíš divný ne ???
Jardo dám ti vianočnú zľavu na lekcie časovania nech si aj ty šťastný a nemusíš si robiť starosti na forku... :)

Ono to taky nic neověřuje, je to jen prevence. Pokud jsi např. nepřetržitě přihlášený, může to na tebe skočit (což ale nemusí být jediný důvod). Na detekci jsou jiné principy, které s počtem kliknutí ani nepracují.
takže jak jsem psal, funkčnost absolutně o ničem .... proč by to jako měla na mě skákat, když jsem furt přihlášenej ? nevím, ale mě to příjde jako normální mít zapnutý přes noc, protože pípák není 100% a tohle je jediná jistota, že potůšek začně řvát. takež jak jsem psal, jen další pruzení lidí. kdyby to aspoň fungovalo správně a né že se na apce toho pak nejde zbavit ........

nejlepší je, když to přesný časování člověk vidí u lidí, co se za x let nebyli schopni trefit do 30s a teď jsou schopný jent přesně na sekundy .....

ale ta ktřeba dostali ten váš super kurz, kdžy hrajou s vámi a pořídili počítač za 100 litrů a sedí na páteřní síti, aby to už čistě bylo jen o jejich reakci, kterou jste jim tak vytrénovali, že jsou rychlejší i než ten bót .....

Jardo, boty na časovanie reálne nie sú pretože to by bola najviac jednoduchá vec na zabanovanie - v teoretickej rovine to nie je žiadny problém ale prakticky všetko nepoužiteľné. Ale keď ti tu doteď nevedel nikto dohovoriť tak sa o to nemusím pokúšať ani ja. :)

Captcha check mi príde ako veľmi neinvazívny spôsob ako skontrolovať "ľudskú" aktivitu a vôbec to nie je zbytočné.
ahoj.png

nejlepší je, když to přesný časování člověk vidí u lidí, co se za x let nebyli schopni trefit do 30s a teď jsou schopný jent přesně na sekundy .....

ale ta ktřeba dostali ten váš super kurz, kdžy hrajou s vámi a pořídili počítač za 100 litrů a sedí na páteřní síti, aby to už čistě bylo jen o jejich reakci, kterou jste jim tak vytrénovali, že jsou rychlejší i než ten bót .....
Tady jsem ti popisoval, jak to funguje. Ano, dřív takhle načasované útoky nebyly a lidi se sotva trefili do 30 s. Ale to neexistovaly sirény, takže zpomalovat útoky šlo nanejvýš pomalými čluny, což hráče moc nemotivovalo. Teď se sirénami je to jiné, můžeš přidávat/ubírat, a tím získávat více šancí. A ještě to nakonec můžeš zkombinovat i s těmi pomalými čluny a trikem, kdy si tooltip s příkazy přitáhneš přímo k odesílacímu tlačítku. Jestli je vůči mobilním hráčům správně, že přes počítač lze načasovat rozkazy na 100 procent? To už je jiná otázka a tady bych i souhlasil s tím, že v tomto ohledu už design hry silně zastaral. Co se týče doby odpovědi serveru, nemyslím, že bude v průměru větší než 40 ms.

Když byli vytvořeni první boti na časování, šlo je snadno odhalit, protože tupě stahovali a znovu odesílali daný rozkaz, a tím za daného hráče generovali enormní zátěž na server. Toto se vyřešilo tak, že se skriptem vyjeli hráči s touhle enormní zátěží a plošně se v několika vlnách zabanovali. Ale to je minulost. Dnes už tento typ bota není tolik rozšířený, protože aby nebyl hned odhalen, jsou jeho uživatelé samotnými tvůrci nabádáni tam nastavovat různé prodlevy, aby to nebylo tip top.

Jinými slovy: Dneska volíš mezi tím, jestli budeš časovat velice přesně, ale zato ručně & strávíš u toho plno času; nebo méně přesně, k tomu proti pravidlům (princip detekce se změnil), ale udělá se to samo a neprosedíš u toho den. Využívání bot systémů je jediná věc, kterou kontrolujeme proaktivně. Čím vyšší pozice v hráčském/aliančním žebříčku, tím častěji hráče kontrolujeme, zvláště při aktualizaci detekčního systému. Ostatní typy prohřešků je nezbytné oznamovat, protože proaktivní kontrola je buď mimo naše lidské kapacity (závadné nicky, profily, názvy) nebo bychom tím narušovali integritu hráčova soukromí (sdílení účtů, multiúčty).

Tady jsem ti popisoval, jak to funguje. Ano, dřív takhle načasované útoky nebyly a lidi se sotva trefili do 30 s. Ale to neexistovaly sirény, takže zpomalovat útoky šlo nanejvýš pomalými čluny, což hráče moc nemotivovalo. Teď se sirénami je to jiné, můžeš přidávat/ubírat, a tím získávat více šancí. A ještě to nakonec můžeš zkombinovat i s těmi pomalými čluny a trikem, kdy si tooltip s příkazy přitáhneš přímo k odesílacímu tlačítku. Jestli je vůči mobilním hráčům správně, že přes počítač lze načasovat rozkazy na 100 procent? To už je jiná otázka a tady bych i souhlasil s tím, že v tomto ohledu už design hry silně zastaral. Co se týče doby odpovědi serveru, nemyslím, že bude v průměru větší než 40 ms.
víš zmiňuješ sirény, pomalý čluny atd. ale když se podívám do těch útoků a podpor a jak tam jsou tyto jednotky, tak mi vychází, že tak 7 z 10 útoků či podpor bylo odesláno v první sadě pokusů ..... Navíc když vidím to odesílání na krátko, kdy se pak musejí časy z jednotlivých měst překrývat, tak ten "neomezený" počet pokusů je ještě větší pohádka. Zvláště, když tam člověku přijedou brka s rychlou transkou .... zajímavý "zpomalovač".

jo tooltip přímo u tlačítka super, ale mě v originálu ukazuje čas cesty, ne čas dojezdu a nikde jsem jaksi nenašel, že by se to dalo změnit. takže buď jsem lama že to nemůžu najít, nebo si ho někdo upravil a dle mě už to je tím pádem nepovolený script.

A ikdyby, odezva, lidská rychlost vyhodnotit čas, naklikat znovu jednotky .... buď já jsem extrémně pomalej s neskutečně pomalým PC, nebo dotyční extrémně rychlí s dokonalým vybavením .........

Pánové, nehraju to týden, těch časování mám za sebou ranec a vy tu navíc chcete popírat i samotnou matematiku.

osobně aplikaci beru jen jako doplněk, nouzovku, neb srovnatelně na tom hrát nikdy nepůjde ......

Jardo, boty na časovanie reálne nie sú pretože to by bola najviac jednoduchá vec na zabanovanie - v teoretickej rovine to nie je žiadny problém ale prakticky všetko nepoužiteľné. Ale keď ti tu doteď nevedel nikto dohovoriť tak sa o to nemusím pokúšať ani ja. :)

Captcha check mi príde ako veľmi neinvazívny spôsob ako skontrolovať "ľudskú" aktivitu a vôbec to nie je zbytočné.
já bych řekl, že naprogramovat takovýho bóta zvládne průměrnej programátor a pokud má mozek, tak i s tím, aby tam nechrlil "100" příkazů za sekundu .....

jo tooltip přímo u tlačítka super, ale mě v originálu ukazuje čas cesty, ne čas dojezdu a nikde jsem jaksi nenašel, že by se to dalo změnit. takže buď jsem lama že to nemůžu najít, nebo si ho někdo upravil a dle mě už to je tím pádem nepovolený script.
Jak jsem kopíroval již v původním příspěvku:
  • Hráči také často využívají povolený doplněk GRCRT. Ten Vám tažením myši umožní přesunout tooltip se seznamem rozkazů z horní lišty přímo k tlačítku pro odeslání rozkazu: takže máte obě tlačítka hned vedle sebe a když se Vám vygenerovaný čas dopadu nelíbí, můžete rozkaz ihned odvolat a obvykle do 2 sek. odeslat znovu.
@ASHLEY WHITE Ty máš myslím velice krásné video.

já bych řekl, že naprogramovat takovýho bóta zvládne průměrnej programátor a pokud má mozek, tak i s tím, aby tam nechrlil "100" příkazů za sekundu .....
Samozrejme že áno, to čo som ti napísal je ale z osobnej skúsenosti, predsalen som na supporte za nepovolené skripty nesvietil len raz. :)
Navíc když vidím to odesílání na krátko, kdy se pak musejí časy z jednotlivých měst překrývat, tak ten "neomezený" počet pokusů je ještě větší pohádka.
Na toto je tiež docela chytrý trik, tiež som nikdy nevedel ako hráči typu Janitor zvládajú časovať týmto štýlom ale nedávno mi to napadlo... Nemám ani problém ti ho prezradiť keď sa mi ozveš v priateľskom duchu hry, ale je to dobrý pocit prísť na tieto veci sám. :D
Pánové, nehraju to týden, těch časování mám za sebou ranec a vy tu navíc chcete popírat i samotnou matematiku.
Tak ako sme sa bavili už v minulosti, stále si myslím že aj cez tvoje argumenty je matematika "na našej strane" a počet možných pokusov sa už pri 4 sirénach, jednom spomalováku a jednej olke blíži k hranici že by si mal mať fakt smolu na to aby si to eventuálne netrafil. Ale je to aj o tréningu.
a, lidská rychlost vyhodnotit čas, naklikat znovu jednotky .... buď já jsem extrémně pomalej s neskutečně pomalým PC, nebo dotyční extrémně rychlí s dokonalým vybavením .........
Môj laptop bol vyslúžilý veterán už pred dvoma rokmi a aj Grepolis mu dáva zabrať, taktiež moje internetové pripojenie je niekedy obmedzujúce a s lepším vybavením by to šlo ešte lepšie, ale "naučil" som sa to tak že nepriateľ by si myslel pomaly že hrám z vesmírnej lode. :D

právě že matematiak je na mojí straně, neboj, počítali jsme to a věř, že ty útoky a podpory dojíždí v 1. či 2. kolečku pokusů, tak 1 z 20 přijede v nějakém pozdějším, o to je to právě divnější

v přátelském duchu .... tady jak nejsi něčí kamarád, tak si ani neškrtneš, viz bezdůvodné změny nicků ..... protože jako všude jinde i tady platí, všichni jsme si rovni, ale někteří jsme si rovnější .......

právě že matematiak je na mojí straně, neboj, počítali jsme to a věř
Podel sa o vaše výpočty, ako študovany matematik sa na to rád pozriem a ukážem vám presne kde ste spravili chybu. :)
ty útoky a podpory dojíždí v 1. či 2. kolečku pokusů, tak 1 z 20 přijede v nějakém pozdějším, o to je to právě divnější
Z vlastných skúsenosti viem povedať že mi to vskutku väčšinou sadne rovno na prvú radu pokusov, druhá je viacmenej istota a ak časujem viac tak vo väčšine prípadov pretože som si to stiahol z dobrého času, nikto nie je dokonalý. :D
v přátelském duchu .... tady jak nejsi něčí kamarád, tak si ani neškrtneš
Povedz nám o tom viac, komunita to potom rada posúdi. Myslím si že support team nemôže byť veľmi nadšený z Tuleňov nakoľko večne špekulujeme a robíme problémy. Niektoré svety som si priam myslel že aktívne robia zle len nám ale nie, každý kto zlobí dostane čo si zaslúži a príde mi že náš support je naozaj neutrálny. Ohlasy z iných herných serverov často spomínajú naozaj objektívne neobjektívne jednania supportu ktoré je neporovnateľne s našim teamom.
viz bezdůvodné změny nicků ..... protože jako všude jinde i tady platí, všichni jsme si rovni, ale někteří jsme si rovnější .......
“Bezdůvodně změny nicku” existujú len v tvojej hlave, neviem o tom že by si vyzvedal o tom ktorá zmena prebehla a z akého dôvodu ale support ti nedá premenovanie len na požiadanie. Môžeš to vyskúšať. Pre tvoj pokoj v duši mi nerobí problém poskytnúť ti presné znenie správy ktorú support dostal napríkad o mojom premenovaní. Nedávno mi dokonca zamietli zmeniť nick na “ashley white”. Neviem či toto ponúknuté gesto však nie je zbytočne nakoľko už niekoľko mesiacov ideš len svoje a nezvážil si ani jeden protiargument aj keď sa sem zbehlo viac ľudí čo sú ti to ochotní vysvetliť.

Naposledy upraveno:
Zpět