• Vážení hráči, ve středu 18.3. 2026 vydáme aktualizaci na novou verzi 2.358. Níže naleznete podrobný seznam změn. Děkujeme za pochopení. Více informací najdete na herním fóru

Sbírka na svět bez zlatek

Sbírka na svět bez zlatek

Koncept:

Věřím, že je hodně lidí, kteří by si chtěli zahrát svět bez zlatek. Je mi ale jasné, že zadarmo ani kuře nehrabe, takže bych navrhoval nějakou sbírku na vytvoření světa, kde by byly (až na prémium) zlatky zakázané.

Důvod:

Poslední světy vypadají pořád stejně. Prvních pár hráčů je od začátku domluvených v alianci a díky zlatkám si vytvoří takový náskok, že je prakticky nemožné je dohnat nebo předehnat. Svět pak ztrácí smysl – spousta lidí to přestane bavit a nemá ani chuť se snažit.

Detaily:

Nastavil bych nějakou finanční hranici – nevím přesně, jaké jsou obraty na světech, ale určitě by nemusela být tak vysoká, jaké částky se běžně protočí. Věřím, že by vývojáři mohli jeden takový svět vytvořit pro komunitu.

Rovnováha:

Všichni hráči by měli naprosto stejné možnosti. Nikdo by neměl výhodu jen proto, že vydělává víc nebo si může dovolit do hry investovat více peněz.

Závěr:

Myslím si, že si komunita něco takového zaslouží. Věřím, že by takový svět mohl mít rekordní aktivitu a konečně by šlo hlavně o to, kdo co ve hře skutečně dokáže.

Grepolis proste umiera a to je škoda myslím si že za 3roky už to bude hrať len minimum hráčov čo je škoda.
Najhoršie na tom je aj to že keby takýto svet aj vypustili dalši problem by bol ten že by bol aj tak moc pomalý. všetky hry sa postupne zrýchluju len grepolis je viuac a viac pomalší

Velryby často pomáhají udržovat gildy nebo komunity, ale jejich přítomnost může v "pay-to-win" hrách vytvářet nerovnováhu - a na grepolisu se to děje, takže určitě souhlasím s tím, aby se to rozumným způsobem vyvážilo, třeba rozumnou horní hranici nákupu "zlatek" pro každého hráče ve hře. Kdo má stejný názor dejte laik. Děkuji

není to žádný ponižování. jen tu furt brečíte, že někdo zlatí a chcete svět bez zlatek :D zlatky jsou něco co tu hru ještě udržuje tak je to extremně k smíchu co tu furt vypisujete

není to žádný ponižování. jen tu furt brečíte, že někdo zlatí a chcete svět bez zlatek :D zlatky jsou něco co tu hru ještě udržuje tak je to extremně k smíchu co tu furt vypisujete
Ano, zlatky hru udržují při životě, servery holt něco stojí, ale zároveň způsob, jakým zlatky ve hře fungují, tu hru i zabíjí. Spousta nových hráčů, kteří na Grepolis narazí, je hned odradí, že po začátku světa zjistí, že bez zlatek skoro nic nedokážou. Proto hru hrají už jen ta stejná jména pořád dokola a hra pomalu umírá.

Jestli někoho odradí, že jako nový hráč ve hře skoro nic nedokáže, tak nemůže hrát žádnout hru. Logicky pokud hra za něco stojí, tak se ji člověk nenaučí magicky hrát hned od spuštění. Pokud skoro nic nedokáže ani po delší době, tak už je to skill issue, ale pořád se dá vyhýbat velkým aliancím, pokud proti nim hráč hrát nechce, jen se není čemu divit, že z toho nejsou výhry.

Taky si myslím, že nový hráč nic nedokáže, všechno je to o penězích. Rovnou bych do návodu pro nové hráče dala, že jestli si chtějí vůbec zahrát, že si musí vyzlatit město během opravdu pár dnů, prostě co nedřív, protože takhle to dělají starší zkušení hráči, kteří to vlastně vůbec nepotřebujou.

Pokud to nováčka hodí ke zlatičům, je prakticky bez šance.

Takže je to pro nové lidi, ale nejen pro nové lidi, i pro lidi, co nechtějí utrácet těžce vydělané prachy už takhle na začátku, fakt těžké. A určitě bych se přikláněla buď k omezení zlatek nebo k bez zlatkovému servru, Innogames by si takový server mohla dát do reklamy, a nebyli by na tom účetně ztratní, server by mohl sloužit jako reklama k přilákání Grepolisu širšímu okruhu hráčů.

A zároveň bychom si všichni mohli vyzkoušet, skutečnou válečnou strategii. :) Mi to tady poslední roky skutečně připadá, že je to jenom o tom, kdo do toho nasype víc peněz, ten vyhraje.

o no o tie zlatky až tak nejde problemova je tá rychlosť svetov... je to pomalé a tam sa tie zlatky prejavia najviac . navyše to sučastné budovanie miest je dosť zastarané.... Ekonomicke budovy na lvl40. trvá strašne dlho stavať pri tých pomalých rychlostiach je to poznať najviac kto zlatý a kto nie. Pre nových hráčov je to dosť demotivujuce ked stavaju jedno mesto a po ochrane ho hned stratia...

Grepolis potrebuje nejakú novú zmenu kde by sa vratili aj starý hráči. NAPR. ako to spravil Wargaming z hru WOT po tom novopm update kde sa vratilo kopa nových hráčov. kde za rok necham aj 150€ a to tu hru zapnem max. 5hodín týždenne.

Jestli někoho odradí, že jako nový hráč ve hře skoro nic nedokáže, tak nemůže hrát žádnout hru. Logicky pokud hra za něco stojí, tak se ji člověk nenaučí magicky hrát hned od spuštění. Pokud skoro nic nedokáže ani po delší době, tak už je to skill issue, ale pořád se dá vyhýbat velkým aliancím, pokud proti nim hráč hrát nechce, jen se není čemu divit, že z toho nejsou výhry.
Já tady spíš mám na mysli, že člověk bez zlatek není schopen nahradit zlatky časem věnovaným do hry, až tak dobře jako například v shakes and fidget kde díky tomu že u toho hráč sedí pořád a kliká všechno na čas tak je schopen z velké části držet krok s hráči co jedou houby ve velkém, zatím co tady i když hráč vybírá vesničky co 10 minut sedí u toho točí hrdiny tak pak když se zlatkář rozhodne tohle město chci a má město hned vedle tak prostě vyzlatí 3x full a není šance (pardon za gramatiku) :D

Nevím, jak moc se S&F změnilo od doby, kdy jsem to hrál, ale v té době jsi mohl do cechu dávat jen nakoupené hoby za peníze, z čehož vycházelo, že f2p cech mohl vylepšit boosty jen na polovinu toho, co mohl platící a našetřit si na 50% mounta co 14 dní, 10 piv za den a okřídlené lektvary aspoň jednou za čas bylo jako f2p nemožné. Sedět u toho celý den taky moc neřešilo, když člověk po odchození touhy jen dal hlídku a nemohl nic dál dělat.

Tady zlatky snad vždy zařídí nějaký okamžitý efekt pro získání brzké výhody, zabrání důležité pozice nebo narušení nepřátelské morálky, ale v každé situaci je nějaké maximum, které se z ní dá vytěžit, i když to zrovna není udržení chtěného města, ale kolikrát to je efektivně lepší, než dané město, které se případně dá vzít zpátky. Dlouhodobě ale pokud je zlatič na hře silnější než nezlatič, musí do toho dávat alespoň srovnatelné úsilí, jinak by i od nezlatiče dostal přejeto.

Ono se nabízí argumentovat, že když jsem mezi zlatičema v ali, tak se to lépe obhajuje, na co mě teď napadají 2 odpovědi
1. Když se člověk naučí sledovat, co ve hře musí být vyzlacené/koupené, všimne si, že lidi, kteří nejsou úplně na vršku tabulky mají větší tendenci zlatit ve velkém s vidinou, že to je jediná možnost, jak se dostat výš a ve výsledku v té hře pak taky utratí víc zlatek, protože hráč na vrcholu nemá tolik motivaci kupovat něco navíc, když už stoupat nemůže.
2. Taky jsem musel první něco zahrát proti nim i přes to, že jsem hrál jen ze zlatek, které jsem ten samý svět vytáhl z tržiště, aby si další svět řekli, že by nemuselo být na škodu mě pozvat.

Nevím, jak moc se S&F změnilo od doby, kdy jsem to hrál, ale v té době jsi mohl do cechu dávat jen nakoupené hoby za peníze, z čehož vycházelo, že f2p cech mohl vylepšit boosty jen na polovinu toho, co mohl platící a našetřit si na 50% mounta co 14 dní, 10 piv za den a okřídlené lektvary aspoň jednou za čas bylo jako f2p nemožné. Sedět u toho celý den taky moc neřešilo, když člověk po odchození touhy jen dal hlídku a nemohl nic dál dělat.

Tady zlatky snad vždy zařídí nějaký okamžitý efekt pro získání brzké výhody, zabrání důležité pozice nebo narušení nepřátelské morálky, ale v každé situaci je nějaké maximum, které se z ní dá vytěžit, i když to zrovna není udržení chtěného města, ale kolikrát to je efektivně lepší, než dané město, které se případně dá vzít zpátky. Dlouhodobě ale pokud je zlatič na hře silnější než nezlatič, musí do toho dávat alespoň srovnatelné úsilí, jinak by i od nezlatiče dostal přejeto.

Ono se nabízí argumentovat, že když jsem mezi zlatičema v ali, tak se to lépe obhajuje, na co mě teď napadají 2 odpovědi
1. Když se člověk naučí sledovat, co ve hře musí být vyzlacené/koupené, všimne si, že lidi, kteří nejsou úplně na vršku tabulky mají větší tendenci zlatit ve velkém s vidinou, že to je jediná možnost, jak se dostat výš a ve výsledku v té hře pak taky utratí víc zlatek, protože hráč na vrcholu nemá tolik motivaci kupovat něco navíc, když už stoupat nemůže.
2. Taky jsem musel první něco zahrát proti nim i přes to, že jsem hrál jen ze zlatek, které jsem ten samý svět vytáhl z tržiště, aby si další svět řekli, že by nemuselo být na škodu mě pozvat.
:) pokud cílem pro tebe bylo se dostat mezi, zlatníky/a pod jejich ochranu povedlo se ti, je to vidět na tvých BB : máš klid a můžeš stavět domečky a sloužit až do ukončení světa pokud ti města před koncem nezaberou. Taková výhra světa mne osobně by nebavila:)Každý má svůj styl. O to tady, ale nejde jde nám o vyvážení ve hře se zlatkami pro všechny a ne jenom pro zlatiče a vyvolené poddané.

Tak cílem pro mě bylo ten svět vyhrát, což se nepovedlo, protože měli aktivnější alianci.
Když mě pak pozve aktivnější aliance, tak s ní půjdu radši, než proti. Na bb se to teda podepisuje značně, když proti nim jsem měl snad třetinu deffky naší aliance a pořád někdo z nich útočil, tak šly nahoru, jen to nestojí za to, že u toho člověk sedí klidně 16 hodin některé dny, obnovuje jednotky a vidí, že většina aliance za ten den, neobnoví ani 2 města a s takovým přístupem se svět nevyhraje.
Teď ty bb tolik nerostou, když někam deff pošlu a málokdy si někdo z nepřátel troufne na to město vyjet, ale tak aspoň mám čas na jiné věci, když mi neumírá všechno každý den.

Typický příspěvek k ponižování hráče i ve hře. Krásný přiklad od zlatiče. Já zlatím a ty jenom brečíš. K zamyšlení pro provozovatele.
příspěvěk lamy, co se veze svět za světem na vlně zlatičů, jeho si nevšímej. to jsou ti megaborci, co jsou ze všech nejlepší, ale svět bez zlatek je pro ně šílenost, protož tam by totiž nic neuhráli ....

Ta myšlenka je dobrá (zajímavá), myslím si, že sbírkou nic nevyberes s tak ten svět skoro nic nevydělá, asi by to byl ¨vyrocni svet¨. Chtěl jsem napsat dejme 10k zlata všem, ale to je nesmysl. Tím devalvujes zakoupený zlato,, proto máš asi pravdu,, pro ten svět pozastavit platební bránu a na zlato dat konstantu 0.

Já se přiznám že si zazlatím taky a ráda ale začínala sem jako odpůrce zlatek a vlastně se nezlatilo před 16 roky skoro vůbec , hra se prezentuje jako hra zdarma ale dnes bez zlatek prostě nemáš šanci se dostat někam nahoru a proto uvítám i já svět bez zlatek ale opravdu bez zlatek bez vyjímky tam at ukáže hráč jestli umí používat mozek .

Ja si pamätám že raz bol jeden svet kde sa na Začiatku dostali 3mesta celkom už vystavené a to by bola možno lepšia Alternatíva ako svet bez zlato... Takto by Zlatiči moc zo začiatku neušli

Zpět