Jinak nápad
japepa123 v úvodním příspěvku je podle mě velmi dobrý, ale obávám se že neprojde. Zlatkaři na běžných světech nějaké zlatky do hry dávají. Kolik nevím, já myslím, že to bude daleko více než si většina lidí myslí, ale to je jedno, řekneme že na běžném serveru vybere InnoGames částku X. A dostává ji od hráčů kterým nevadí zlatkování, jsou k němu více tolerantnější a mají za zlatky příslušné výhody. Pochybuji že by tyto velryby byli ochotny přispívat na server, kde by zlatky nebyly. Pak by vlastně zaplatili a nic by za to z jejich pohledu nezískali. A hráči, kteří běžně spíše neplatí, by složili podle mě daleko menší částku než X, řekněme Y. O.K. každá částka může být pro InnoGames dobrá, ale tahle částka Y by jim do budoucna snížila všechny příchozí platby. Proč si to myslím? Na tom serveru bez zlatek, by proběhl pěkný boj, mnoho hráčů by zjistilo, že vyhraje ne ten s tou chytrou strategií, ale ten co do hry investuje spoustu času. A příště už by nešla na žádný svět. A velryby ve svých zlatících světech by měli méně potěru ke žraní, měně by si mohli hrou dokázat jak jsou dobří a také by třeba skončili. Vše z pohledu InnoGames špatně. A myslím si, že tuto, nebo nějakou podobnou teorii InnoGames ví, že jsou o tom udělané různé průzkumy a analýzy a možná se o tom učí i na vysokých školách. Já třeba kdysi měl jakousi teorii her, ale to bylo ještě něco jiného, spíše taková "matematika". Teď věřím, že do toho je zapojená i psychologie, statistika, konkrétní praktické situace z existujících her, možná testy na nějakých samostatných trzích apod. Prostě stávající status quo je pro ně výhodný a dlouhodobě udržitelný. Kdyby tento nápad s dopředu zaplaceným serverem bez zlatek byl pro InnoGames výhodný, tak si myslím že už dávno by s ním přišli sami. Jsou to chytří lidé, mají pěkný produkt, dobrý systém, pravidelný přísun peněz,...