svět Tau a lidová tvořivost při výběru jmen měst, aneb jak my - vy na to
zdravím vás, opět píší článek formou anonymních odpovědí, čili tvé jméno nebude uveřejněno. Na co se budu ptát tentokrát náhodně oslovených hráčů ? Na jejích města :
Zajímá mě dle čeho volíte své názvy ? Zahlédla jsem názvy antická, lokální dle městských částí, názvy pokrmů, stejně tak i názvy typu H1O a podobně, zajímá mě i zda volíte názvy, kterými něco říkáte hráčům kolem, či mírně popichujete minulého majitele, nebo názvy neměníte ?
Máte v názvech měst systém, nebo jen nahodile volíte, jak nové město pojmenovat ?
Co si myslíte o názvech měst kolem vaše dojmy ?
Za odpověď děkuje moderátorka veřejného fóra salupos a hráčka
lioke-
odpovědi hráčů :
Také zdravím, názvy volím nebo vybírám tak aby se město jmenovalo podle nepříjemných nebo různě otravných zvířat. Dále volím i názvy, které by měly vyburcovat minulé majitele k útoku na mě a čili ho vyprovokovat a nebo takové názvy, kterými se snažím protivníka nalákat do pasti -). V názvech mám precizně vybudovaný systém. A názvy měst kamarádů či nepřátel? U těch se vždy s chutí zasměju a pokaždé přemýšlím co tím chce daný hráč říct, alespoň je to zajímavější -).
Ahoj,
názvy měst volím dle počátečních písmem silničních cyklistů-)
ejsou pro me nijak dulezite a nic jimi neříkám-)
když popichuju, tak osobkou-)
Dřív jsem míval takový ty nesmyslný názvy měst (Agresivní houska, Chlupatá koupelna atd. atd... no, okolí si to bralo dost osobně), přičemž ty názvy přídavný jména měly obvykle něco společný (povahová vlastnost, vzhledová vlastnost) a podle toho jsem věděl, co je off a co deff, co na lodě, co na pozem. No, teď to řeším jednodušeji - hodím číslo moře, pořadí ostrova a formou písmenka pořadí města na ostrově. Akorát zaznamenávám ty potíže, že i spoluhráč se má problém v mých městech vyznat.
já mám názvy měst podle toho jestli je útočné, obranné, lodní nebo pozemní. A pak tam mám různé druhy hamburgerů. A je to kvůli tomu, že jsem podobnou hru vyhrál (bohužel to nebyl Grepolis

) a když jsem v té konkurenční hře vyhrál server-svět, tak jsem byl v alianci "Hamburgers" tak jsem jim chtěl takto vzdát čest.
Pokud jde o ostatní hráče, tak antické názvy měst se mi moc nelíbí, stejně tak nějaká vulgárnější nebo tak.
Naopak se mi líbí, když někdo popichuje, že nechá název, nebo když je název vtipný.
Já osobně mám problém, když útočím a město se jmenuje jen nějakou zkratnou a čísle s jeho zapamatováním(musím ho furt hledat)
náhodně-na minulých světech jsem měl pouze ženská jména -)
Ahoj, s názvy měst mě pomáhá google - viz maps.google.com. Používám reálné názvy
zkratka jména - vlm
pořadové číslo - pokud možno v jednom moři
moře kde město je
asi tak -)
já miluju tyhle týpky -DD ..to je prostě boží pro všechny -DDD
.......*..-
........*.-
.........**- ( myšleno názvy měst ze znamének )
moje nazvy su vcelku fajn a jednoduche na precitanie skratka vikingsko severska mitologia alebo taky zo slovanskej mitologie a historie
Zdravím, oceňuji tvou snahu slušnou formou vést forum a vrátit mu původní smysl. Tvůj zápisník sleduji a je to zatím to nejzajímavější, co se tam dá číst. Už před delší dobou jsem se zařekla, že tam už nikdy nic nenapíšu, ale na tvé otázky ráda odpovím.
Protože neoplývám bujnou fantazií, názvy mých měst jsou fádní a nezajímavé. Prostě Město a číslo neob nějaké znaménko, abych odlišila od sebe světy. Pokud se mi líbí název města které přebírám, tak ten název ponechám nebo jen lehce upravím, viz tady 006.Strakonice, když se mi název nelíbí nebo mi nic neříká, změním ho na to Město. Nesnažím se názvem města nikoho provokovat nebo mu něco říkat.
Názvy měst ostatních příliš nehodnotím, jen se mi nelíbí názvy vulgární nebo urážlivé a provokující. Najdou se někdy i takové, které mě pobaví, ale těch je málo.
Moje nezajímavá odpověď ti moc nepomůže k zajímavému článku, ale jistě se najde dost vtipnějších odpovědí, které ti pomohou napsat pěkný článek, který si ráda přečtu
na každým světe mám stejné nazvy,od prvního dne na grepu.pamatuji si je a neměním je
jeden spoluhráč, tak ten měl normální početní příklady. Znaménka nahradil libovolným písmenem... a hotovo. Pak si určil, co jaký číslo (ve výsledku je) bude značit (off, deff, pozem, lodě), řekl to ostatním (byla jsme malá parta, takže v tomhle problém nebyl) a v případě nouze to kdykoli mohl upravit, ve stejným systému, ale nepřítel mohl začít zkoumat od znova. Např. 9e5 5d3, tedy výsledek 14 a 2, 14 = pozemka, 2 = obrana.
Celkově, on na tohle mozek měl... a vyznal se v tom i při 90 a víc městech... ale nechtěl bych být obránce, když se na tebe sesype x měst s takovými názvy. Než si to město zapíšeš, tak ho zapomeneš. =D A kopírování člověka v presu ne vždy napadne.
Proč jsem si vybral tohle jméno města ? ..no vybral jsem si toto jméno podle mého oblíbeného anime
Tak u svého prvního města nechávám název podle svého jména v této hře. Další 2 které jsem založil jsou W.1, W.2. Pak jsem jen obsazoval, a tam jsem jména nechával, jaká byla předtím. Když se mě někdo zeptá proč? Tak asi protože se mi líbí , jak si moji nepřátelé třeba i později všimnou jak jsem jeho kolegu zabral. Je to asi taková trofej, co zbude po zabraném městě. Zatím se v těchto městech vyznám, ale asi později jak jich bude např. 3 x tolik (jestli jich bude) tak ty města pojmenuju bud od vrchu dolů, či zleva doprava, podle ostrovu asi ne, mám je trochu roztahané (nejsem farmář). Ještě uvidím, jak to pro mě bude nejpřehlednější.
A co si myslím o názvech měst kolem? -D moc to neřeším, sem tam se pozastavím nad nějakým nesmyslem , zakroutím hlavou a v duchu si řeknu, kdyby tak radši pořádně hrál a nevymýšlel takové slátaniny, samozřejmě po týdnu už ten dotyčný nehraje, protože je to nějaký hráč do 15 let -)
ja mam jmena po jinych majitelich nejak to nemenim pokud jich uz nebude vic pak nazev zmenim podle meho jmena nebo ostrovu pak mam jasno kde mam vibirat surky.system vtom pro ostatni nemam jen sam pro sebe -)
Ahoj, moje města jsou pojmenovaná dle bohů, tedy podle řeckých a řísmkých bohů ....
Ano občas pojemnuji město podle hráče, kterému jsem ho vzala .....
Nějak neřeším kdo jak má pojmenované město,ale někdy to hodně napoví o hráčovi např. odkud je a tak -)
názov volím podľa nálady.....
v minulosti pri väčšom počte miest som mal mestá pomenované tak, že keď ma niekto rozklikol... mestá boli slová piesne od Karla Kryla
Osobně dávám název městům, tak abych si je hlavně pamatoval -)
ja preferuju čísla... nazvy se dobře pamatují a a nektere lamy než se zorientuji tak třeba prošvihnou utok myslim tim na mě... kdežto když nekdo napíše jedem na město bradavice tak neni co řešit
tu mas moje nazvy mies tna sk.grepe na achillovi..a preco take?nwm pacia sa mi anglicke nazvy miest viac ako slovenske:/..vyznam?takmer ziadne podobne mesta su na jednom ostrove..a utok s obranou mam takmer hala bala-D
Angel of Life
Angel of Revenge
Angel of War
Ahoj lioke-, nezbedná útočando! -)
je to rozhodně velice obšírné téma.
Vzhledem k tomu, že města jsou tu od toho, aby generovala kulturu, tak volím z mého pohledu názvy měst, jež se, ať v tom, či jiném období, zasadila o kulturní růst, nebo poprask. Původně jsem volila názvy řeckých ostrovů, ale moje fantazie brzo skončila a posléze se vším tím klikáním člověk nemá ani čas se rozmyslet nad novým názvem pro město. Jednu věc však zcela jistě dodržuji a je to asi základ. A to je neměnit název po dobytí aspoň den, z důvodů podpor a horší zjistitelnosti pro okolí.
Nicméně jestli počet měst bude růst jako rostl do teď, tak brzy budu muset názvy přehodnotit. Věřím, že spousta lidí se ani na polohu měst nepodívá a operuje pouze s názvem, tak by se mohlo v další fázi hry vyplatit měnit každý týden názvy měst, ale kdo se pak v tom má vyznat? -)
Jen se teď bojím, že nevím zda uspokojím tvou zvídavou duši něčím skutečně hodnotným... Pojmenování měst totiž nemá žádný řád, snad jen krom toho, že se to vždy otře o nějakou hudebninu... Jinak si vždy jen vzpomenu na nějaké dveře v Lidušce za dávných let, co se zpoza nich linulo za tony a název je na světě... Jen si tak při tom hraji se slovy a souvislostmi, ale to jistě každý bystřejší člověk odhalil... Snad někoho pobaví a nikoho nepobouří... Na Sigmě jsem měl zcela v souladu s nickem jména měst odvozená od titulků na Super.cz pro daný den záboru města... Takže tam to bylo třeba Poprask v Cannes když se bulváruchtivci dočetli, že na filmovém festivalu nějaká bezcenná hvězdička zas špulila zadeček a prsa přímo na hlavní třídě...

Takže za tím nehledejte nic hlubokomyslného, jen si blbnu-)
nazvy mest jak jsis jistě všimla volím podle jednotlivých castí prahy ) není v tom jiná logika ) proste si takhle jako stavím celou prahu uvidíme kam se dostanu ) na ostatní nazvy mest druhých hrácu moc nekoukam ciste je sleduji jejich polohu a body ) vetsinou stejne budou taky praha tak co ))
,když jsem dělala na článku všimla jsem si, že hráči jmenují svá města, dle jídel, značek piva, zvířat, městských čtvrtí, dle fantazie, dle vzkazů okolí, podle hereček lechtivých filmů, podle řeckých měst, různé značky, znaménka ...
namátkou vyberu pár ukázek tvorby hráčů v názvosloví měst :
001, B1.Rezatá trumpetka, Shyla Stylez, Bez odporu, 04 Svačinka, Frankfurt, cočumíšfrajere, 04. Komár
a jiné, jo nedávám tipy k útoku, ale ukázku lidové tvořivosti, jo a mimochodem já volím města dle momentální fantazie, prožitku, či když mě někdo zlobí, ukázka jedno mé město název PERFEKCIONALISTA .