Tak a je to tu! Jste nečekali, že to dneska stihnu, co?
Mým prvním hostem je hlavní „lídr“ aliance Immortals, SergioCZC!
(pauza pro potlesk)
Moderátor: Ahoj, jsem rád, že jsi si na mě udělal čas a nevadí ti pár otázek ohledně tebe a tvojí aliance
Host: Ahoj, díky za pozvání!
(pauza pro potlesk)
Moderátor: Mohl by jsi krátce představit sebe tak aby si o tobě udělali obrázek i hráči co s tebou ještě nehráli? Například tvůj herní projev, pár úspěchů z minulosti a něco co tě charakterizuje.
Host: Vystupuji pod nickem
SergioCZC. Když jsem hrával
Gamu a
Pí, tak jsem vystupoval ještě pod jiným nickem. Hraji pro zábavu a jsem hodně soutěživý, takže mě naštve, když se mi něco nepovede. Na Gamě jsem byl samozřejmě v alianci
Immortals a svět Gama jsem i dohrál. Na Grepolisu trávím opravdu hodně času a když na něm zrovna nejsem, tak mám samozřejmě pípák, který mě vždycky upozorní na něco pěkného!
Moderátor: Zkus co nejpřesněji charakterizovat tvou roli v aliance a co všechno obnáší funkce, kterou zastáváš.
Host: Jsem zakladatel naší aliance
Immortals. Dříve jsem zastával jak funkci náboráře, diplomata i správce fóra. Naštěstí mám u sebe schopné hráče ve vedení, takže aktuálně se starám hlavně o vedení statistiky aktivity na fóru, ve hře a v útocích či podporách, díky tomuto seznamu zjišťujeme, kdo táhne alianci vpřed a kdo se vlastně jen veze. V neposlední řadě se starám i o údržbu fóra. Mezi to patří mazání neaktuálních témat nebo příspěvků. Jsem taky prostředník mezi vedením a ostatními členy aliance. Informuji je pravidelně přes oběžník nebo plánuji větší útoky aliance.
Moderátor: K tomu plánování akcí… Dejme tomu, že se ti do aliance dostane úplný nováček Grepolisem nepolíbený… Co by měl od takové tebou vedené akce očekávat a jak by se na ni měl připravit abys byl jako vůdce spokojený?
Host: Tak samozřejmě dostane určité instrukce, kam má jet, s jakým dopadem, jakými jednotkami a do jaké skupiny patří, popřípadě se může na cokoliv zeptat a každý mu rád poradí.
Abych byl spokojený s jeho účastí v akci, tak by měl přesně načasovat jak útoky, tak podpory. A neměl by fňukat po tom, co mu všechno padne, protože by měl hrát pro alianci a né pro sebe.
Moderátor: Mohl bys nám také přiblížit nějakou již proběhlou akci a jak to při ní u vás v alianci chodí? Co za problémy se může vyskytnout a jak je řešíte?
Host: Jako příklad mohu uvést například akci na
Laszlo78, který opustil spojeneckou alianci a začal útočit na naše hráče. Byl začátek světa, byl hodně ve předu a měl asi 7 měst. Z určitých důvodů na něj byla naplánována akce.
Akce probíhá tak, že se sepíše seznam, kdo se zúčastní. Pak se rozdělíme do skupin, kdo na které město pojede. To aby byly vyrovnané síly. Po tom co nám přišlo asi dvacet zpráv o tom, že nemáme šanci a je nedobytný jsme sedli do několika jeho měst. Bylo to těžké. Utratil neskutečně moc peněz za zlatky. Ale po dvou dnech jsme měli hotovo. Hráč skončil a už se neobjevil.
Museli jsme samozřejmě přesně časovat, kdy jet na dvě kolonizační lodě za sebou do stejného města.
Moderátor: Co bereš jako tvůj největší herní úspěch. Celkově a i na
Juktas.
Host: Jednak předpokládám, že můj největší úspěch byl vyhrát Gamu. A taky to spočívá v tom, že já a celá aliance se společnými silami snažíme držet na špičce světa
Juktas.
Moderátor: A naopak

pochlubíš se nám i se svým největším herním přehmatem?
Host: Tak samozřejmě – poslat birémy jako útok na kolonizační loď spoluhráče. To se stává i v lepších rodinách
(pauza pro potlesk)
Moderátor: Teď by se hodila charakteristika aliance. Na čem je založená, pár cílů do budoucna a momentální působení.
Host: Alianci jsem zakládal s tím největším cílem a to vyhrát tento svět. Naši alianci tvoří jak zkušení veteráni Grepolisu, kteří ho hrají pár měsíců. Naším cílem na začátku hry bylo ovládnout moře 54, kterého jsme dosáhli. Aktuálně se zaměřujeme na upevnění hranic s nepřáteli na okrajích moře a čištění ostrovů ve zbytku těchto vod.Do budoucna bychom chtěli stabilizovat naše pozice na hranicích a posunout se dál.
Moderátor: Jsi jeden z těch co u vás mají největší slovo, dost možná máš i hlavní slovo. Jak si tedy jako zakladatel a hlavní vůdce vybíráš lidi do vedení? Co by takový člověk měl umět a co od něj očekáváš? A doplňující otázka, Mohl by jsi nám popsat jak konkrétně ti práci ulehčují někteří tví spoluhráči v radě?
Host: Hráče do vedení si vybírám velmi pečlivě. Je u mě známé, že nedávám téměř nikomu práva správce. Aktuálně ho má vlastně pouze
Morbitulos2, který se mnou vede alianci a je to vlastně i ten přísný a hlídá si aktivitu každého hráče. Jste více jak 48 hodin mimo hru bez omluvy? Automaticky jdete do rozebírky bez upozornění.
Dalším členem vedení je náš diplomat
GortanusThe9th, který vždy připojí svůj upřímný názor, když něco řešíme. Společně se mnou se stará i o fórum.
V neposlední řadě bych zmínil jedny z našich nejlepších hráčů, kteří jsou ve vedení a to
AntiperleKralicek, velmi aktivní hračka jak ve hře, tak ve vedení a
Transfer, který má nejvíce bitevních bodů z aliance.
Hráč ve vedení aliance musí být aktivní a měl by být vzorem pro ostatní hráče týmu.
(pauza pro potlesk!)
Pohledný moderátor: Co si myslíš o
DoN(dohoda o neútočení) a spojenectvích? Někteří vůdci DoN nesnáší a spojence vybírají velmi pečlivě. Jiní jich zase klidně mají i šest. Jak jsi na tom ty? A co by měla splňovat aliance, která by s ti chtěla navrhnout spojenectví.
Host: Nikdy jsem moc DoN nepodporoval, je to nepřehledné a stejně to vždycky vyústí ve větší spolupráci. Jak už jsem zmínil, spojence si vybíráme velmi pečlivě, od začátku Juktasu to byly pouze
Ragnarok (Vikings Warriors), kteří k nám později i přestoupili. Za dobu našeho působení jsme oslovili pouze dvě aliance.
Sledujeme jak aktivitu hráčů potencionálních spojenců, tak i jejich polohu. Je pro nás směrodatný i přístup diplomata a obecně členů aliance.
Pohledný nezadaný moderátor: Vrátíme se k politické situaci. Mohl by jsi nám říct jak na tom aliance je? S kým válčí, s kým spolupracuje(pokud to není interní info).
Host: Tak oficiálně v nepřátelích máme
Chaotic Taurus, Chaotic Taurus*, T A R T A R O S, Duté Hlavy, Opuštěná Aliance, Speed, Leonidova legie, Cholerici a Sons of Revenge.
Po spojení aliancí jsme měli jeden návrh na spolupráci. Ten byl odmítnut. A sami jsme jeden navrhovali, ale ten byl odmítnut z druhé strany.
Pohledný, nezadaný moderátor se slabostí pro zrzky: Když se koukneš na žebříček nějakých
TOP 10 aliancí. Vnímáš tam někoho jako velkou konkurenci nebo dokonce i hrozbu?
Host: Ke každé alianci přistupuji s určitým respektem. U některých vím, že tam mají známé dobré hráče. U některých zase opak. Zatím to vypadá, že se všichni ochotně obrátili proti nám – tzn. Chaotic Taurus, T A R T A R O S. Od Dutých Hlav na nás taky pár útoků proběhlo. Ale spíš vzájemně víme, že nejsme to hlavní v hledáčku. Pak jsou tu ty menší a to aktivnější aliance, ale jistě každému dojde, že 100 měst proti 2000 nemá bohužel šanci. Takže menší aliance dokáží pozlobit, ale nejsou hrozba.
Pohledný, nezadaný moderátor se slabostí pro zrzky s bujným hrudníkem: Teď po sloučení s Aliancí
Ragnarok… jak to zatím vnímáš? A co si od toho slibuješ?
Host: Hlavním cílem přestupu
Ragnaroku k nám bylo zvýšit aktivitu. Vzali jsme jen vytipované hráče, takže zhruba půlku. Upevnili jsme si tak pozici a jsme jedna aliance.
Ragnarok v posledních okamžicích existence stagnoval i kvůli tomu, že
Eldorass má dovolenou. Proto se vedení obou aliancí dohodlo, že bude nejlepší přestup k nám do
Immortals. Od spojení očekávám větší aktivitu a hlavně sílu, která se nám takto zvyšuje.
P,N,M,s,s,p,Z,s,B,H: Je po tomhle sloučení nějaká další aliance se, kterou by jsi chtěl navázat přátelštější kontakty? Jestli nechceš, nemusíš říkat název, Stačí
Ano nebo
Ne.
Host nové úžasné show : Nějaké jednání proběhlo, ale druhé straně vyhovuje aktuální stav. V této chvíli jedeme sami za sebe. Podle mého názoru to takhle delší dobu potrvá. Dokud nepřijde zajímavá nabídka.
P,N,M,s,s,p,Z,s,B,H co má navíc pihy: Jak jsi na tom ty a
Divy? Jsou hráči co je považují za největší událost hry a hrnou se do nich. Jiní je zase rádi ničí. A některé absolutně nezajímají. Co si o nich myslíš ty?
Host: Jelikož jsem dohrával
Gamu, která byla ještě bez Divů, tak přesně nedokážu posoudit, ale podle mě je to vlastně konečná fáze hry, kde se hraje o všechno, na konci je buď všechno nebo nic.
Vítěz může být jen jeden.
Moderátor obviněný ze s**uálního harašení: Vím, že je ještě dlouhá doba, než se o nich bude dát přemýšlet ale… Kdyby Divy začali právě teď. Kdo by byl tvůj favorit a proč?
Host, kterému leze moderátor, už na nervy: Kdyby začali právě teď, tak samozřejmě aliance s nejvíce platícími hráči –
Duté Hlavy. Tento rozdíl mezi platícími a neplatícími podle mě nebude tak znát v pozdější fázi hry a budu rád, když se naše aliance porve o výhru světa
Juktas!
(pauza pro potlesk)
Moderátor v okovech, odváděn eskortou: A na závěr snad jen… Co by jsi chtěl sdělit hráčům co uvažují, že se k vám přidají nebo co by měli splňovat aby se k tobě dostali?
Host vděčně se modlící k bohům novým i starým za to, že tahle hrůza nazvaná rozhovor konečně skončila! : Tak určitě by vaše pozice měla být na moři 54. Všechny hráče přijímáme na základě dotazníku. Musí být aktivní jak ve hře, tak na fóru a samozřejmě aktivně posílat útoky a podpory. Musí mít aplikaci Grepolis a hlavně musí hrát týmově a pro dobro aliance. Aktuálně bereme už jen výjimečně a pouze zkušené hráče.
(!!!pauza pro bouřlivý potlesk!!!)
Moderátor vysmekávajíc se eskortě a zasažen paralyzérem do citlivých míst: Já vám dámy a pánové děkuji za pozornost a těším se na vás v příštím vydání!