O tom, kolik času (ne)zabere pomoc hráčům, mi přece nemusíš říkat.

Ono chce si to ujasnit účel, za jakým to chceš psát, a dle toho to přizpůsobit. Pro potřeby fóra (zohledním-li navíc tvou moderátorskou pozici) mi připadá nejideálnější to, co jsem popisoval. Proč? Protože kolik hráčů, kteří na daném světě nehrají, stav jinde zajímá? Kolikrát nemají pravý zájem si udržovat přehled o dění ani na tom svém, pouze si klikají. Kolik hráčů, kteří na daném světě pro změnu hrají, má zájem číst znovu o tom, čeho byli sami svědci? Celé je to o tom, že lidi se rádi vyjadřují a brání, z toho musíš vytěžit maximum, nemá-li tohle celé být pouhá ztráta času. Opravdu nejsi slavná osobnost, aby si tvůj blog někdo četl kvůli tvému názoru, jehož obsažení do článku se jednoduše nevyhneš (i kdyby to byla třeba jen použitá ironie), jestliže text nemá být ve stylu wikipedie. Tzn. suchý, předkládaný jeden fakt za druhým.
Pokud hodíš něco stručného, klidně vytrženého z kontextu, ale v aktuální dobu, dočkáš se reakce. Mnohdy se takto i snáze dostaneš k informacím pro plnohodnotnou verzi „pravdy“. Napsat cca 3 věty o něčem moc času nezabere. Dobře, máme tu první možnost dát hráčům diskutovat na jedno téma.
Dejme tomu, že na konci měsíce toto téma zahrneš do článku, tentokrát rozepsané a kompletní. Hráči se opět vyjádří a opět k tomu stejnému tématu. Hle, gratuluji, využil jsi jednu událost hned dvakrát. Navíc budou čtenáři vědět (protože je to přece naučíš), kdy ten boom mají čekat, a věř, nebo ne, jsou schopni ho vyhlížet. Jenže několikrát do týdne kontrolovat, jestli se náhodou něco nového nevydalo, nikoho nebaví a spolu s neaktuálností roste i nezájem člověka do toho hnípat.
Vydávání periodicky má další výhodu - možnost lepšího time managementu. Víš, do kdy to „musíš“ mít hotové. Tím pádem si můžeš vše lépe rozvrhnout a hlavně na tom pracovat průběžně po kousíčkách. Blogu tak mimo jiné zaručíš stálou kvalitu, na níž se nebude odrážet tvoje nálada či čas. Vyhneš se také tomu, že budeš nárazově psát množství textu jenom proto, že zrovna nyní máš dvě hodiny volno, tak abys toho využil a něco vydal, byť to ve výsledku bude o ničem.
A ano, rád podpichuji, zejména, když mám skvělou náladu.

Pořád se to ale snažím vést v nějakém alespoň trochu užitečném stylu. Je na tobě, jestli si z toho něco odneseš, mně je to šumák.
P.S. Vždy je o čem psát. Akorát malou událost musíš umět prodat, když to nezvládne sama.