rozhovor s diplomatem ravenius Ztracené Ostrovy
Rozhovor s diplomatem ravenius z aliance Ztracené Ostrovy
„Diplomat je člověk, který vás pošle do horoucích pekel takovým způsobem, že se na tu cestu dokonce těšíte.“
autor C. Stinnett
jednoho takového jsem si pozvala k rozhovoru.
můj dotaz :
známe se z jedné aliance, ale i pro ostatní můžeš mi něco říct o sobě ?
ravenius odpovídá : Ahoj, je mě 46 let, mám čtyři děti a jsem od Telče.
můj dotaz :
můžeš mi říct i své povolání, určitě ti zkušenosti z práce pomáhají ve hře ?
ravenius odpovídá : To snad nééé

pracuji jako vedoucí komunity pro léčbu drogových závislostí... ale je pravda, že mě živí hlavně mlácení hubou, tak vlastně jo
můj dotaz :
já spíše myslela, že máš nějaké psychologické vzdělání a zkušenosti, že víš, jak mluvit s lidma, aby jsi je dostal kam potřebuješ, ne ?
ravenius odpovídá : Vzdělání a zkušenosti sice mám ale to o čem mluvíš je spíš manipulace, a taky, koho by bavilo pracovat víc než musí, ne?
můj dotaz :
tak to jistě, ale něco v hlavě máš, tedy myslím vědomosti, zkušenosti, vím, že jsi skvělý diplomat, využíváš zde při diplomacii to co znáš ze života ?
ravenius odpovídá : Tak naučíš se mluvit s lidmi tak aby se v tom cítili dobře a bezpečně, zároveň krotit emoce. Diplomatem jsem byl hlavně na epsilonu. To byl vůbec svět, který jsem si hodně užil. Po jeho konci jsem chtěl s grepolisem skončit ale chyběli mě lidi z ally.
můj dotaz :
no a co je tedy základem diplomacie ?
jak komunikovat s aliancemi, aby jsi dosáhl svého ?
ravenius odpovídá : No to je otázka

Být slušný, mít jasno v tom co vlastně chci, přijít s nabídkou, ne s požadavkem. Mám teorii, že se čistě hypoteticky dá vyhrát svět jen pomocí diplomacie. Ale to by nikoho nebavilo, jen mě
můj dotaz :
no, ale pamatuji si na jednání s růžovými prasátky a to co jsem měla možnost číst, bylo i slovíčkaření a psychologie, tam nestačila jen nabídka, pamatuješ ?
ravenius odpovídá : Myslíš jak jsme ti zachraňovali kůži?

Jsem rád, že to tak vidíš. Je jasný, že každý je poznamenán tím co dělá a i když si dáváš pozor, občas ti něco ujede. A co ty? Ptáš se jak zkušený novinář, objevuji v tobě netušené vlohy.
můj dotaz :
já ? koukám, že se chystáš dělat rozhovor se mnou
jsem blíženec žena mnoha tváří 
zpátky k otázce, jaké bylo tenkrát jednání s prasátky, pamatuji si, že to nešlo, tak snadno, jak se může čtenářům zdát. co mi o téhle diplomacii řekneš ?
ravenius odpovídá : Já už si detaily fakt moc nepamatuju, zeptej se mě ještě na něco jiného.
můj dotaz :
nechtěla jsem přímo detaily, to mi je jasný, že si nevzpomeneš .
Co se ti tedy nejvíce líbí na diplomacii ?
ravenius odpovídá : Říká se, že válka je pokračování diplomacie. Baví mě si povídat s lidmi, poznávat je, hledat co máme společného. Bez rozumné politiky a účinné diplomacie se vyhrát svět nedá. Pamatuji velké mocné ally, které na to zapomněli a skončily. Ale dobře načasovaný, kolektivní útok nebo úspěšná obrana kteréhokoliv člena aliance je taky krása
můj dotaz :
to máš pravdu, občas si vzpomenu na Baxtrovo město u našeho divu, tam tedy veškeré jednání ať vymění město selhali, nakonec musela být povolána armáda 
I mne se zdá, že diplomacie a zejména diplomaté bývají opomenutí, jako by nebyly což je škoda.
jak formuluješ diplomatické zprávy ? přemýšlíš nad nimi i několik hodin, dní, nebo to jde z hlavy bez dlouhého přemýšlení ?
ravenius odpovídá : Nene, hned z patra. Ale jsem teď dočasně mimo službu, moc práce, moc dětí, moc zájmů. Taťka Norrit je momentálně hlavní diplomat a je skvělý!! On je vůbec talent, mimo to i výborný válečník a rozený vůdce, toho vyzpovídej, to by byl trhák
můj dotaz :
no mít moc dětí to je taky trhák 
je vidět, že jsi taťky vážíš, jak jsi se vůbec dostal ke grepolisu a k němu do aliance ?
ravenius odpovídá : Ke grepolisu mě dostal syn. Byl jsem v alianci, která se záhy rozpadla a já zůstal sám. Šéf našich bývalých nepřátel si na mě vyšlápl, pár dní jsme se kočkovali, mezi tím povídali a nakonec jsem byl, místo rozebrán, přijat

V GW byli v tu dobu samé osobnosti krom Norrita např. Troilos, později dr.Thom s Black Deathem a samozřejmě Packova
můj dotaz :
ty mi ty hráče zdůrazňuješ, jako adepty do rozhovoru, to můžeš i v anketě a nebo v diskuzi blogu našeho světa.
syn taky hrál grepolis ?
ravenius odpovídá : Hrál ale jen chvilku
můj dotaz :
zmínil jsi se, že po uzavření epsilonu jsi již nechtěl hrát, ale vrátil jsi se kvůli některým lidem, čím tě tak zaujali ?
ravenius odpovídá : Jsou to přátelé, s některými se stýkáme už i mimo grepolis, bylo by škoda se úplně rozejít.
můj dotaz :
tak to jistě. máš zkušenosti se závislými lidmi, co by jsi vzkázal hráčům ?
a moc nám je nevyleč ať inno nezkrachuje 
a tím to bych se s tebou rozloučila aspoň zde, mi se uvidíme na aliančním fóru, i když na to hlavní též můžeš zavítat
ravenius odpovídá : Hráčům bych vzkázal ať se neberou moc vážně a grepolis mají hlavně jako zábavu. A všeho s mírou